May 26, 2008

Trip Holiday di pertengahan tahun 2008

Pada tarikh 16.05.2008 sehingga 19.05.2008, satu trip holiday telah di arrange. Kita ke Utara Malaysia...yeh..yeh...

Alhamdulilah..semuanya berjalan lancar. Kebetulan Ida(kawan Ayu) bersanding kat Kuala Kedah, pastu plak ada cuti Wesak Day...kita pn g la berjalan-jalan makan angin...berehat sungguh2 (sampai mak tak larat nak rehat dah..ha..ha...).

16hb: Pagi2 g antar wa g keja dulu pastu Awon, bpk n mak dalam myvi, Ayu satu keta ngan Syam dalam keta yg tiba2 takde aircond plak ari tu...bertolak pkul 9 dari RnR Rawang....berhenti kat Bkt Gantang (rehat), pastu terus makan tghari kar Restoren Nasi Kandar Pelita kat Juru... Pastu terus g check in kat Northern Lodge Hotel kat Sg. Petani(hotel lopek pn ok...selesa la juga..murah jer). Pastu rehat..rehat..dan rehat.... Ptg kuar g Giant jap mak nak bli kasut baru...terus g Subaidah Nasi Kandar, tapau mkn malam plak. Sambung rehat lagi....

17hb: Subuh2 hari dah g kutip Wa n Mam kat Tol Sg. Petani Selatan pkul 5.00 pg ++ (diorg naik bas transnasional sbb diorg keja ari jumaat). Drop kat Hotel utk sambung rehat. Pg ni Wa, Mam, Mak n Bpk kuar sarapan roti canai..Pkul 11.30 janji nak ke Kuala Kedah n jln2 ke utara lagi. Sampai kat umah Ida, pkul 12.30...terus memakan dengan jayanya (nasi & lauk sedap2). Disebabkan pengantin lelaki lmbt..kami pn balik pkul 2.00 g ke Jitra...shopping time..Kain hunting...macam nak giler memilih...kalau ikut hati blih bankrup tau....average dapat la sorang 2-3 pasang gak (even masing2 tgh agak kering sbb tgh bulan..Wa yg lom gaji pn sama naik nyer). Shopping kain. tudung, selipar bantal pn bli gak. Ptg tu terus balik SP, pkul 6.30 Awon, Wa and Mam, pick up Ayu g makan kat warung cendol (mak n bpk sambung rehat)..LAZAT.......mmg best, bihun sup, mee goreng kurang pedas, ngan kueytiau kerang...peghhh...yummy. Utk makan malam, awon telah diperdaya oleh Mam bli kat Dataran Ikan Bakar...tp...ini pn SEDAP bangat (tak rugi ooo)....makan dalam bilik hotel sbb nk tgk konsert AF. Ayu lepak sampai abis konsert sblm dijemput pulang.





18hb ari ni bapak n mak pagi2 g cari sarapan...diorg dating..yg lain tido..(rehat).. pastu siap2 g jalan kaki g Parkson Ria depan hotel. Hotel plak blackout masa ni. Makan tghari kat umah besan mak bapak...Menu Nasi Briyani, pastu minum kopi panas...lepas lunch REHAT lg..Pkul 3.30 bergerak ke Penang. Here we come Penang..tujuan..naik feri n bli DVD. Awal sampai kat feri..mak first time tu...mmg pengalaman yg menarik...sggh Asar kat masjid tgh town, lepak kat Padang Kota sambil memakan Rojak Pesembor, Sotong Kangkung n Kerang Bakar..(kenyang beb)...Wa sibuk jer memekak kat mamu kedai makan tu sbb cendol lmbt. Dah kenyang tu lepak2 kt tp laut tu sambil cuba tangkap gamba burung terbang la plak. Maghrib kat masjib baru Tg. Tokong...selesai jemaah...terus la meletihkan kaki cari DVD plak. Borong sakan...En Syam pn konon nak bli skit...sudahnya dia gak lebih. Dah letih g minum tepi jalan, terus kuar dari Penang. Mkn malam pkul 11.00 kat Dataran SP, pastu posing2 jap...dah letih semuanya terus pulang dan REHAT....

19hb: Pagi2 lagi siap berkemas utk pulang ke umah...ayu singgah sarapan n amik barang2 mak. Lepas check out terus g cari sarapan...nak repeat Roti jala yang sedap (smlm mkn tak puas)...so nasi lemak, roti jala jadi santapan. Mmg sedap...kenyang sungguh. Perut dah penuh....so perjalanan pulang pn diteruskan (Ayu n Syam stay sehari lagi). Rehat di Sg. Perak, dan lunch di Ulu Bernam...pkul 2.00 dah selamat sampai umah.

Alhamdulillah...semua selamat. Perjalanan yg menarik untuk dicatatkan...tp Abg n Kak Da jer tak dapat join kali ni. Maybe next time kot. Mak blikan hadiah kat Kak Da sbb tolong jaga kucing2 tu..hehehe..

Ini catatan trip kali ni..dan gamba2 kenangan sepanjang holiday.




4 comments:

akira said...

Good job...

Memang memuaskan trip nih. Lain kali boleh wat lg..bring along ramai2 org. lagi happening

R-yu said...

Alhamdulillah...semua berpuas hati...

salina said...

rattna...dapat jgk aku tgk ida berpakaian pengantin nih..aku dah plan nak ke KK tapi last minit bos panggil, ada miting plk..aku terus tkr flight balik hari jumaat ptg tu..sempat kirim hadiah je..anyway tq upload gambr ni...

mamawafiy said...

cik rattna oii...aku dah upload byk gambar kat frienster aku..cuba klik kat link friendster aku kat blogroll aku tuh...