May 7, 2009

Sukan Badan Berkanun 2009

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. selamat pergi dan balik.

Sukan badan berkanun 2009 (sukan kedua terbesar di Malaysia selepas SUKMA) telah diadakan di Langkawi, Kedah dan dianjurkan oleh LADA. MPOB adalah antara salah satu agensi yang masuk bertanding di dalam sukan ini. Antara acara yang telah MPOB hantar untuk bertanding adalah bola jaring, bola sepak (9 sebelah), karom, tenis, ping pong, bowling, golf, dart dan apa lagi ntah....hehe..kami berkampung disana pada 28 april hingga 3 mei 2009.

kalo datang langkawi tak sah kalo tak shopping kan. masing-masing membeli barang dari langkawi sebagai cenderahati untuk dibawa pulang. ramai juga la yang membeli barang-barang disana. kalo ikutkan hati & perasaan mmg nk beli byk, tp memandangkan kami blk ikut jln air, maka kena la beli brg2 yang blh dibawa oleh tangan masing2.

untuk acara terakhir di langkawi, kami dibawa berjalan2 disekitar pulau langkawi. antara tempat2 yang kami lawati adalah kedai batik, kedai minyak gamat nusantara. tempat yang plg best dan terakhir adalah Langkawi Geoforest Park. disana kami dibawa menyusur sungai menggunakan bot yang memuatkan seramai 14 org sahaje. aktiviti yang menarik disitu adalah kami dibawa melihat burung helang, bagi makan ikan pari, tgk ikan sumpit & masuk gua kelawar.

best..best....mmg satu pengalaman yang best..disertakan disini gambar2 yg sepanjang kami berada di langkawi...No comments: