December 24, 2008

Tiara Beach Ressort, Dec 2008

Seronok nya bercuti minggu lepas di Port Dickson. Kami bertolak awal pagi...terus ke Blue Lagoon. Bob terus masuk laut. Kami stay kat Tiara Beach Ressort.Sementara tunggu proses check in bilik. Sempat juga bob dan Awon mandi kolam. Tengah hari panas tuhh...


Alhamdulilah, bilik kami selesa kat tingkat 5..atas sekali.

Lepas semua dah selesai solat Zuhur, Awon, Mam dan Bob masuk kolam lagi...waktu ni org dah ramai sangat kat kolam. Petang tu kami pegi pekan Port Dickson jalan2. Ada urusan penting (mam punya rahsia) nak kena selesaikan. Kami sempat minum petang kat sana.

Walaupun agak sesak jalan raya PD, sbb ada pasar malam kat situ...tp kami redah je.

Malam tu dinner kat tepi kolam...macam2 persembahan ada kat situ.
Walaupun dah kenyang, tp kami layannnnnnn...... heheh
Esok hari nya, lepas sarapan pagi di tepi kolam...bob dan atuk dah terjun kolam lagi.
Sempat juga bob masuk acara sukaneka. Lepas tu kami semua abiskan masa mandi manda dalam kolam.

Selepas check out..kami lunch dkt kedai makan dan terus bergerak pulang.
Semua org keletihan, tertido dalam keta..ZZZZzzzzzz
Sebagai pemandu yang berhemah.....kena la bwk keta dengan cekap. Sib baik dah telan air nescafe segelas..segar skit mata.

Wassalam.... =D

p/s:Tima kasih kepada Mam, Afzan dan MPOB....



1 comment:

R-yu said...

seronok ek g cuti2 kat Tiara..peginapan sponsor plak tu....takper..nnt lain kali kita g ramai2 plak ek