February 3, 2009

Nice Trip - Cameron Highland





31.01.2009 - kami sekeluarga memulakan perjalanan ke Cameron Highland. kirenye, ni kitorang punye 1st family vacation 2009 la... perjalanan memakan mase hampir 4 jam jugakla (letihnye, tuhan je yang tau....) tapi, sampai je kat Villa Dahlia (rumah penginapan kami) sume penat hilang.. mmg puas hati yang sgt2 dgn rumah tu.. besar & sgt2 selesa.. thanx to Shah (alina apartment.

01.02.2009 - happy birthday to En.syam (dah 30 dah...hehehe). lawatan p'tama kami ke Pasar Tani Brinchang (Shopping Time..!!). Mak, kak da, awon, Syam & ayu seronok shopping sayur dgn strawberry.. mam plak melayan kerenah bob nak beli sunglasses (mam pun beli jugak..)
Pastu, kami pegi Kea Farm(shopping lagi..). Mam beli bantal straberry 3 biji. kami belikan atuk tongkat semambu (bob panggil tongkat ali nujum)
02.02.2009 - Mule2 tu nak pg strawberry self plucking, tp 3 tempat pegi sumenye da abih.. Lastly kami pegi Bee Farm. kat cni atuk, abg & Syam seronok dgr ceramah psl madu lebah, yang len plak leka tgk pameran lebah & tebuan. Pastu kami pegi Cameron Valley Plantation. Abg & kak da seronok bergambar kat cni.. Pastu kami meneruskan p'jalanan balik, singgah lunch kat tapah & terus pulang ke rumah...
Percutian yang sangat menyeronokkan... Cameron Highland, we will come again..

3 comments:

Maria said...

mmg best sgt trip ke cameron highlands ni...inshaAllah ada rezeki kita sekeluarga mesti pegi lagi tau...nk beli payung strawberi lagi...heheheh...

Fizlynn said...

Wah....bestnya korang pergi sana. Salina pun plan gi sana lagi la, tapi kali ni nak hiking masuk hutan brinchang tu, nak tengok hutam lumut. Sure memborang sayur tak hengat kan...hehehehe....

Zima Yusoff said...

mmg borong mcm2... pastu sejuk ya amat. berbungkus2 semua org 3 hari tu